Het Productieproces

De extra vierge olijfolie van Fondas Olive wordt geproduceerd uit een exclusieve boomgaard van maar liefst 74 olijfbomen op Kreta. Al meer dan 100 jaar wordt de olijfboomgaard met liefde en passie verzorgt door onze familie, waardoor wij jaarlijks een mooie en kwalitatieve olijfolie kunnen produceren. Het bijzondere aan Fondas Olive is dat alle olijfbomen eenzelfde olijfsoort aanbieden, de Koroneiki olijf, waardoor de olijfolie ook alleen maar uit Koroneikei olijven bestaat.

De oogst is één van de belangrijkste momenten in de olijfboomgaard en ieder jaar doen wij dit samen met onze lokale boer Dimitris. Zodra de olijven aan het einde van het jaar een donkerder kleur krijgen is het tijd voor het oogst proces. Wij oogsten op traditionele wijze waarbij wij met groene netten onder de olijfbomen de olijven veilig opvangen. Vervolgens vervoeren wij de olijven in herbruikbare jutten zakken naar de lokale fabriek waar het productieproces bijna direct wordt gestart. Dit is belangrijk voor de beste kwaliteit olijfolie.

Als laatste in het productie proces wordt de olijfolie getest om de zuurtegraad te bepalen. De Europese wetgeving heeft bepaald dat extra vierge olijfolie maximaal 0,8% zuurtegraad mag hebben. Des te lager de zuurtegraad des te beter de olijfolie. De extra vierge olijfolie van Fondas Olive heeft een zuurtegraad van 0,2 procent, waardoor wij mogen spreken van een kwalitatieve goede olijfolie die met liefde is gemaakt.